Activiteiten, Over mij

Huisjethuisje in cocoonmodus

 

Photo family - feet - www.foto21.beMeer dan 2 weken kerstvakantie! Neen, we gaan niet weg. We blijven gewoon gezellig thuis. Op het programma? Vooral zalig niets doen. Tijd om tot de middag in onze pyjama te zitten, gezelschapsspelletjes te spelen, weg te kruipen in de zetel met een Disneyfilm en af en toe eens een klein uitstapje, zoals schaatsen of circus Ronaldo in Mechelen. Vooral niets moeten, daar kijken we met zijn allen naar uit.

Mensen die ons beter kennen, die weten dat we af en toe in cocoonmodus gaan. Dan spreken we met niemand af en zijn we even niet bereikbaar. Even de drukte ontvluchten en terug op adem komen. Meestal duurt dat maar een dag, en dan zijn we erbovenop. Maar de laatste maanden waren echt druk. Zowel op het werk, als privé. Dus denk ik dat we er vooral een cocoonvakantie van maken.

Wel hebben we wat ideetjes opgeschreven voor wanneer we toch eens weg willen.

 1. Elke dag wandelen, want de buitenlucht doet zo’n deugd: en Jules houden we bezig met kerstlichtjes ‘spotten’ en onderweg tikkertje spelen
 2. Kerstkoekjes bakken
 3. De allereerste keer gaan schaatsen met Jules
 4. Bowlen
 5. Muurklimmen
 6. Zwemmen: Lucie blijkt, net zoals haar broer, een echte waterrat. Hopelijk is iedereen binnenkort van zijn verkoudheid af en kunnen we terug gaan zwemmen.
 7. Circus Ronaldo staat nog t/m woensdag in Mechelen
 8. Doeland: Echt een aanrader: een sporthal gevuld met springkastelen en fietsparcours, nog van 27 tot 30 december in Hofstade
 9. De winterefteling: niet origineel, maar oh zo mooi.

Onze vakantie begon trouwens vrijdag met de Joe Kerstparade. Lang moeten wachten, maar absoluut de moeite. En ook voor de allereerste keer de CocaCola-truck gezien!

Cocacolatruck.jpg

Ondanks de feesten van de afgelopen dagen ben ik stilaan in zenmodus. Daarstraks de laatste Harry Potter uitgelezen. Om 9 uur deze ochtend begonnen en om 15 uur was hij uit. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik daar nog eens de tijd voor heb gehad. Maar dat het deugd deed!
Voor deze keer blijft het bij dit korte blogberichtje. Wat zijn jullie vakantieplannen?
Ik wens jullie alvast een supergezellige, deugddoende vakantie. En tot in 2017!

Handtekening

4 gedachten over “Huisjethuisje in cocoonmodus”

 1. Geniet ervan! Ik vind het moeilijk om tijdens een vakantie thuis een evenwicht te vinden tussen allerlei huishoudelijke taakjes en ontspanning. Ik ruim dan graag wat zaken op waarvoor ik anders geen tijd heb, maar dan ben je natuurlijk altijd bezig he. Voor de kids was het gemakkelijk om dat evenwicht te vinden. Nu is er tussendoor constant die zorg voor hen. En als ze lastig zijn, worden de opruim- of chillplannen ook gehinderd. Hoop dat het gaat beteren als ze ouder worden ;-).

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s