Decoratie, Wooninspiratie, Woonkamer

I’ve got this (Christmas)feeling

huisjethuisje-christmas-deerAlle cadeautjes zijn ingepakt, het huis is versierd en mijn iTunes-kerstlijst staat op. Helemaal klaar voor kerst dus!

De afgelopen weken bracht ik ons huis elke dag een beetje meer in kerstsfeer. Kijk je mee?

Outdoor Christmas treehuisjethuisje-christmas-tree-gifts

In november gaf ik ons interieur al een winterse touch. Even dacht ik dat het wel voldoende zou zijn. ‘Nog een jaartje zonder kerstboom, dat moet wel lukken’.  Want door Lucie’s park ontbreken we de plaats voor een kerstboom.  Maar het begon toch te kriebelen en toen kwam ik op dé oplossing: een kerstboom buiten, maar wel zichtbaar vanuit onze living. De lichtjes zorgen iedere avond voor een gezellig sfeertje.

Mooie pakjes

huisjethuisje-christmas-gifts-wrappings4

Dit jaar kocht ik de kerstcadeautjes in november, ruim op tijd om er mooie pakjes van te maken.Het kraftpapier versierde ik met tekstjes, sneeuwvlokjes (met tipp ex)  of dennenboompjes. Ook voorzag ik elk pakje van een mooi naamlabel (van Ikea) en persoonlijke boodschap op de achterkant.

Ik heb mij echt geamuseerd. Ik ging er helemaal in op (mindfullness noemen ze dat zeker 🙂 ?) En stiekem ben ik een beetje triest dat mijn kleine kunstwerkjes volgende week al verscheurd zullen worden.

huisjethuisje-christmas-gifts-wrappings5huisjethuisje-christmas-gifts-wrappings3huisjethuisje-christmas-gifts-wrappings2huisjethuisje-christmas-gifts-wrappingshuisjethuisje-christmas-gifts

Mmm…eucalyptus

Dit jaar ontdekte ik eucalyptusbladeren.Mooie kleur én zalig subtiele geur. In de Carrefour vond ik een bosje aan 3,85 euro. Met enkele takken knoopte ik een fijne krans. De andere takken zette ik gewoon in verschillende vazen voor een frisse toets en subtiele geur in huis.

Twinke twinkle little star

huisjethuisje-christmas-star

Enkele weken geleden trokken vriendin E. en ik naar Brussel voor een dagje kerstshoppen. Ondanks de 2 volle dozen kerstmateriaal in mijn kelder, kocht ik weer een aantal kleine kerstversieringskes bij. Ai…

Zo vond ik bij Dille & Kamille een klein zusje voor onze Strala-sterlamp. Deze nieuwe ster heeft een plaatsje gekregen op onze eetkamerkast.

huisjethuisje-christmas-chest

Kerstkunst for beginners

huisjethuisje-christmas-window-art-mistletoe

Vorig jaar tekende ik voor het eerst op ons keukenraam. En wat vond ik het toen leuk om naar buiten te kijken! Dus ging ik opnieuw op zoek naar een sfeervolle tekening. Het werd een maretak.

Mijn buurvrouw L. tekende uit losse pols een rijtje huizen op haar keukenraam. Super mooi! Daar heb ik echt bewondering voor. Ik zelf heb maar weinig tekentalent, dus speelde ik op save:

  1. Teken op een blad de tekening aan de hand van een voorbeeld (of nog beter print het af 😉 )
  2. Plak het blad vervolgens op het raam
  3. Overteken de tekening met een krijtstif

Gemakkelijk hé?

Op de krijtmuur tekende ik een kerstboom, die ik (na tekenpoging 3 😉 ) afwerkte met een ster van Dille & Kamille.

huisjethuisje-christmas-tree-chalck

Zusss-kaartjesslinger

De kerstkaarten van Zusss vormen samen een leuke slinger.

huisjethuisje-christmas-cards

Oh deer

huisjethuisje-christmas-deerhuisjethuisje-christmas-bird

Wat vind je van mijn hertje? Kocht ik voor weinig geld bij de nieuwe Flying Tigerwinkel in Mechelen. De gouden slinger vond ik bij Dille & Kamille.

Het vogeltje zag ik dan weer in de Hoogstraat in Brussel bij New De Wolf Plus. Een winkel vol met kerstdecoratie in elke stijl. De klassieke etalage zette ons in eerste instantie niet echt aan om de winkel binnen te gaan, maar als je wat snuistert vind je er veel leuke stuks zoals koperkleurige geometrische kerstversiering… en vogeltjes.

Wat zijn jullie favoriete winkels voor kerstmateriaal? Ben je nog op zoek naar wat inspiratie om je huis in kerstsfeer te hullen of je cadeautjes mooi in te pakken? Check dan zeker dit Pinterest-bord.

Handtekening

Advertenties

Een gedachte over “I’ve got this (Christmas)feeling”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s