Activiteiten, DIY, Fotografie, Kids

#Luciezussie van maand tot maand

Monthly baby photos

Een jaar geleden mochten we ons meisje voor de eerste keer in onze armen houden…en nu stapt ze parmantig rond met haar nieuwe poppenwagen. Gelukkig besloot ik haar evolutie van maand tot maand bij te houden. Kijk je even mee?

Dé vermaandfoto

Al tijdens de zwangerschap speelde ik met het idee om iedere maand dezelfde foto te nemen. Zo kon je mooi volgen hoe groot ze werd. Ik koos ervoor om haar steeds met dezelfde hond te trekken en tegen dezelfde achtergrond.

In begin was het vrij eenvoudig, toen ze nog mooi bleef liggen. Maar die tijd was snel voorbij en dat zie je duidelijk in de foto’s: voetjes grijpen, trappelen, draaien, kruipen, zitten, … De laatste maanden had ik trouwens assistentie nodig om ervoor te zorgen dat Lucie in haar enthousiasme niet van het bed tuimelde :-).

 Achter-de-schermen.jpg

Enkele tips

  • Kies 1 groot item waarnaast of waarin je de baby legt: een stoel, wasmand, kratje, grote knuffel…zo zie je duidelijk hoe de baby ten opzichte van het item evolueert
  • Kies een vaste achtergrond…dat brengt rust in de collage
  • Kies voor neutrale kleren: ik heb ze meestal in een witte body getrokken, tenzij ze al slecht gezind was en haar verkleden dus geen goed idee was 🙂 .
  • Stel je camera in voor je aan de fotoshoot begint, zo duurt de shoot niet te lang.
  • Kies steeds voor dezelfde invalshoek. Ook dit brengt rust in de collage. In de fotoreeks zelf fotografeerde ik ook vanuit andere standpunten, maar voor de collage zelf koos ik meestal voor dezelfde invalshoek: de hond links en Lucie ernaast (voor zover ze bleef liggen natuurlijk).
  • Vraag iemand om in de buurt te blijven om de baby te begeleiden indien die beweegt.
  • Zet een herinnering in agenda, want de maanden vliegen om voor je het weet

De collage

Voor ik aan de collage begon bewerkte ik de beelden en legde ik een gelijkaardige filter over de beelden en schreef de maand erbij. Dan importeerde ik ze gewoon in PowerPoint en maakte zelf een collage. Je kunt het ook in PicMonkey maken, en kiezen uit een aantal standaardsjablonen. Heel gemakkelijk.

Nog veel meer ideeën voor leuke foto’s en collages vind je op mijn Pinterest-bord.

Ik ben blij dat ik Lucie’s evolutie van maand tot maand heb bijgehouden. Nu zie je echt de verschillende mijlpalen. Een waarheid als een koe, maar wat gaat het toch snel…

Poppenwagen.jpg

Handtekening

2 gedachten over “#Luciezussie van maand tot maand”

  1. Leuk idee! Dat ga ik onthouden! Heb de evolutie van mijn zwangerschap ook bijgehouden. Tof om in een collage te verwerken. O en wat is Lucie schattig in haar roos rokje achter de poppenwagen 😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s