Reizen

Citytrip in Antwerpen: 7 ontspannende activiteiten

Homey Katrien en ArnoutArnout en ik gingen op citytrip naar Antwerpen en we kwamen helemaal relaxt terug. Hierbij enkele ontspannende activiteiten voor een luie (zon)dag.


In augustus verraste ik Arnout met een weekendje voor zijn verjaardag. Gezien we maar voor 1 nachtje weg konden, ging ik op zoek naar een locatie dicht bij huis. Uiteindelijk werd het Antwerpen.

 

Waarom Antwerpen?

Eerst keek ik op UitInVlaanderen wat er dat weekend te doen was. Zo kwam ik uit op de Lokerse feesten, waar Hooverphonic zou optreden. En gezien we die wel eens live wilden zien, ging ik op zoek naar logies in Lokeren. Maar ik was er wat laat aan begonnen en alle leuke B&B’s en hotelletjes bleken volzet. Dus liet ik het idee van de Lokerse feesten maar varen en gooide het over een andere boeg: Antwerpen.

Ik kende Antwerpen alleen van er te werken, shoppen en uit eten te gaan. Maar ik had ”t stad’ nog nooit vanuit toeristenbril bekeken. En ik moet eerlijk bekennen: ik vond het er echt heerlijk. Zeker een aanrader voor een citytrip. Voor mij zelfs evenwaardig aan Londen, Parijs en Barcelona door de mix van een mooie stad, leuke winkeltjes, lekker eten & drinken en een relaxt sfeertje.

 

7 ontspannende activiteiten in Antwerpen

Zoals gezegd, we kwamen helemaal zen terug van ons tripje. Hierbij enkele van de activiteiten die wij deden.

1. Ontbijten tot 15 uur

Het leuke aan Antwerpen zijn de vele ontbijtbarretjes waar je op zondag kan ontbijten tot in de namiddag.

Vlakbij ons hotel lag bijvoorbeeld ontbijtbar XO. Je kunt er op zondag ontbijten tot 15 uur. Gezien we uitsliepen tot 11 uur – en het ontbijt in ons hotel hadden gemist – kwam dat handig van pas. De bediening is er wel iets korter en door een fout in de keuken moesten we een half uur wachten op onze eitjes. Maar dat maakten ze goed met een cappucino van het huis.

 

2. Struinen over de brocantemarkt (Sint-Jansvliet)

Na een uitgebreid ontbijt bezochten we de brocantemarkt op de Sint-Jansvliet. Een klein marktje met oud porselein, tafelzilver, reiskoffers, postkaarten, horloges, juwelen en allerlei curiosa. Gewoon leuk om rond te struinen en verhalen te verzinnen bij al die oude snuisterijen.

 

3. Snuisteren in de decoratiewinkels in het toeristische centrum

Wij kuierden vooral rond in de toeristische buurt en in de modebuurt in hartje Antwerpen: de Groenplaats, Grote markt, Nationalestraat, Kammenstraat, enz… En zo ontdekten we heel wat leuke winkels en plekjes. Verrassend voor mij was hoeveel decoratiewinkels er wel niet zijn in het centrum. Volgende week zal ik een lijstje meegeven, maar hier alvast onze favoriet: The other shop op de Melkmarkt. Geweldig winkeltje met speciale boeken, notaschriftjes, postkaarten, tekeningen en andere leuke hebbedingetjes. Ideaal voor cadeautjes of wall art. Wij gingen er 2 maal naar toe en gaven er een klein fortuin uit :-).

The other shop - galery wall

The other shop

4. Ontdek de verborgen stadstuintjes aan de Cavalerieberg (Veemarkt)

Op onze weg naar Het Eilandje kwamen we deze verborgen parel tegen.

Een stenen ingangspoort verborgen tussen enkele huizen, dat is het enige wat je ziet. We hadden het bijna niet opgemerkt, maar zagen het nog net op tijd. Gelukkig, want achter die poort bleek een mooie beeldentuin te liggen met zicht op enkele schattige stadstuintjes. Echt een pareltje.

Stadstuintje Sint-PauluskerkCalvarieberg

5. Drink een homemade ice tea op het zomerterras van Homey (Sint-Paulusplaats)

Op het Sint-Paulusplein lonkte dit café met een fleurig zomerterras. Relaxt sfeertje, vriendelijke bediening en lekkere homemade ice-tea.

HomeyHomey - homemade ice tea

6. Zak onderuit in de zomerbar van Felix Pakhuis (Het Eilandje)

We eindigden onze dag met een aperitief in de zomerbar aan het Felix Pakhuis. Een loungebar op Het Eilandje aan de kade van de jachthaven. Loungezetels, strandstoelen, relaxte muziek, gin tonics en een bbq waar lekkere hapjes op gemaakt worden… ideale afsluiter van de dag.

 

 

7. Laat je voeten verwennen in The Spa

We hadden een nachtje geboekt in Hotel Julien. Niet alleen omdat het een mooi designhotel is, maar ook omdat het een prachtige spa heeft in de oude kelderruimte. Na een dagje kuieren, liet ik mijn pijnlijke voeten verwennen met een foot treatment: eerst een scrub van de onderbenen en voeten en dan een massage met warme olie. Heerlijk. Arnout kreeg een (ZEER) stevige rugmassage. Net iets minder heerlijk 🙂 .

hotel-julien-about-background-01.jpg

hotel-julien-the-spa-background-09.jpg

 

We hebben echt GENOTEN van ons weekendje Antwerpen: ideale mix van relaxt kuieren, shoppen, rondkijken naar de prachtige gebouwen, aperitieven, lekker eten, relaxen en kunnen uitslapen!!!

En de goden waar ons goedgezind: buurvrouw C. verraste ons net voor vertrek met 2 tickets voor de Lokerse feesten. En zo konden we onverwacht toch nog Hooverphonic aan het werk zien. Zoals ik reeds schreef: wij hebben de tofste buren!

Zoals je ziet trokken we ook enkele leuke selfies. Arnout had namelijk net op de Michael McIntyre-show 3 tips gezien voor goeie selfies:

  • Telefoon hoog houden (tot als je zicht krijgt op je décolleté),
  • hoofd wat opzij draaien,
  • lippen lichtjes tuiten
  • en trekken maar.

En de tips werkten dus wonderwel. Ik – die zelden goed sta op foto’s – slaagde erin om van de eerste keer een goeie selfie te trekken.

Katrien

 

Tot volgende week!

Handtekening

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s