Handige lijstjes, Organisatie

10 activiteiten voor een tv-loze zomeravond

Boeken.png

 

De zomer is begonnen! Aan het weer is dat niet altijd te merken, maar wél aan de vele herhalingen op tv. Daarom heb ik alvast een lijstje klaarliggen van dingen die ik kan doen op die lange zomeravonden. Naast heel wat ontspannende activiteiten, zitten er ook heel wat organisatietaakjes tussen. Want in de zomer heb ik energie te over.


 1. Relaxen met Arnout: de kinderen wat vroeger in bed steken en samen uitgebreid ‘volwassen eten’ koken (dus geen puree met worst 🙂 ) en  (na)tafelen. Of, bij mooi weer, samen genieten van een wijntje op ons terras. Een gezelschapsspelletje spelen, samen door oude foto’s gaan (als je al bijna 17 jaar samen bent, zijn dat er wel wat), …
 2. De buren uitnodigen voor een glas. Dat is een traditie op warme zomeravonden.

  Heerlijk vind ik dat: à l’improviste wat buren uitnodigen. Iedereen pakt wel iets mee: bier, wijn, hapjes, stoelen, kaarsen, … Alleen is het er deze lente, door het slechte weer, nog maar 1 keer van gekomen.

   

 3. Met vriendinnen afspreken: het gebeurt nog zelden dat ik ’s avonds na het werk nog afspreek met een vriendin, want ze hebben bijna allemaal wel kinderen en we wonen ver van elkaar. Maar ik hoop dat het er toch deze zomer eens van komt: een terrasje, cinemaatje, … nog eens bijbabbelen, zonder door de kinderen gestoord te worden.
 4. Sporten: ik ben als het ware in april terug beginnen sporten (applausje voor mezelf). Heel voorzichtig weliswaar, door mijn bekkeninstabiliteit. Ik doe nu InfraMoov (vroeger InfraGym): vergelijkbaar met Infraligne (oefeningen onder een infraroodlamp), maar je sluit af met een half uur intensief stappen op een loopband of een halfuur crosstrainer.
 5. Bijlezen: normaal lees ik graag en veel. Maar sinds Lucie’s geboorte is dat er heel weinig van gekomen. Ik wil dus eindelijk nog eens naar de bib geraken voor een paar goeie romans (als iemand een tip heeft?).
  Ook heb ik recent een aantal non-fictie boeken gekregen en gekocht:

  1. Happy Kids en Het leuke vakantieboek van Lobke Gielkens, de madam achter het blog www.leukewereld.be. Zij heeft 2 boeken met tips voor leuke knutselactiviteiten en uitstapjes. Ideaal, gezien we in juli 3 weken thuis zijn en Jules happy willen houden. Zondag probeerden we alvast op haar aanraden het treinmuseum in Schaarbeek en het was meteen een schot in de roos.
  2. ‘Dochters: een handleiding voor vaders’ – Snor: een grappig boekje dat ik kocht als vaderdagscadeautje voor Arnout, vol met grappige (semi)-wetenschappelijke weetjes.
  3. ‘Shoot’ van Aki Wijnen, de fotografe achter de blog zilverblauw.nl. Als je een reflex-camera hebt, maar niet weet hoe je alle knopjes moet gebruiken, lees dan dit boek! Voor het eerst kon iemand mij op verstaanbare manier uitleggen hoe het zit met sluitertijd, ISO, witbalans, etc… Ik heb de basics in het boek al kort doorgenomen en ben van plan nu mijn tijd te nemen om ook de ‘speciallekes’ eens door te nemen.
  4. ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo. Een boek over ontspullen. Ik heb het al kort over haar gehad in het blogbericht over mijn badkamer. Ik ben maandag beginnen lezen en het leest heel gemakkelijk. Het kriebelt al om de tips toe te passen.Stugvik hooks shower cabine
 6. Ons huis (verder) ontspullen. Een neverending story, want elke keer als je iets weggooit lijkt het wel of er iemand aan je deur staat met iets nieuw. Wat ik wil tackelen:
  1. Jules zijn speelgoedkasten (in september verjaart hij, dus wil ik alvast plaats maken 🙂 )
  2. de medicijnenkast: we zijn met zijn allen de afgelopen maand ziek geweest (Lucie zelf 4 keer) en de medicijnenkast puilt uit
  3. mijn dressing: ik heb echt al ZAKKEN vol kleren weggesmeten tijdens mijn zwangerschapsverlof, maar stel vast dat ik nog steeds meer dan de helft niet aan doe. Dus dan maar weggeven aan het goede doel.
  4. de berging: zo’n klein plaatsje, waar zo veel in moet staan. Dat vraagt dus om een serieuze opruimactie en uitgekiende organisatie.
  5. de keukenkasten: ze zitten allemaal vol met spullen die we zelden gebruiken en Lucies eetgerief moet erbij (wat komt zo’n baby toch met gigantisch veel spullen!). Dus ook daar moet ik eens zeer grondig door.
  6. onze kleine hal: ook al heb ik ze gereorganiseerd, toch blijft het dé plaats bij uitstek waar  spullen terecht komen, die er niet thuis horen.Personalized bag for gloves/scarves/...
 7. Fotoalbums afwerken: ieder jaar maak ik in de zomer een fotoalbum van het afgelopen jaar. Ik moet die van vorig jaar nog afwerken. En ook aan Lucies eerste album beginnen.
 8. Ideetjes zoeken voor ons ‘zomerprogramma’: ik ben 3 weken thuis met de kinderen en ga alvast op zoek naar ideeën voor activiteiten, uitstapjes en knutselwerkjes om Jules happy te houden. Arnout en ik gaan ook nog een weekendje weg (voor de eerste keer sinds de geboorte van Lucie 🙂 ), maar we moeten nog vastleggen naar waar.
 9. Jules zijn volgende verjaardagsfeestje in elkaar steken: een thema prikken en ideeën voor een uitnodiging, spelletjes, versiering en eten bijeensprokkelen.
 10. Mijn klantenkaarten overzetten naar de MyShopi-app.

  Ze passen niet meer in 1 hoesje, mijn klantenkaarten. Dus is het tijd voor een ander – radicaal – systeem. Op een ander blog las ik over de MyShopi-app: in deze app kun je al je klantenkaarten  scannen, zodat je de fysieke kaarten niet meer moet bijhouden. Lijkt mij heel handig. Eerst testen met enkele kaarten, en als het effectief werkt, mij eens een avondje bezig houden met alles over te zetten.

 

En een 11de activiteit: achter de schermen werken aan dit blog. Intussen publiceerde ik 28 berichten. En ik heb nog heel wat ideeën, maar die moet ik natuurlijk handjes en voetjes geven, foto’s van nemen en uitschrijven. Zo wil ik de kamers van de kinderen verder afwerken: in Jules zijn nieuwe kamer moet ik zijn lange muur aan de trapkant  verder aankleden met leuke prints. En zijn nieuwe bed wordt ook deze zomer geleverd, waardoor de lay-out van de kamer zal veranderen. Lucies kamer is al grotendeels getransformeerd, maar nu moet ik nog een aantal zaken afwerken.

boysroom-desk-globe-kids-artwork-washitape

Deze zomer ga ik heel wat voorbereiden voor verhalen die ik later zal brengen. Tijdens de zomer zelf zal ik misschien wat minder posten, ik zie wel. Alleszins, geen stress, en vooral veel relaxen! Dus neem mijn activiteitenlijstje gerust met een flinke korrel zout 🙂 .

 

Wat doen jullie tijdens die lange zomeravonden? Iemand tips voor mooie boeken, activiteiten met een 5-jarige of weekendje weg? Laat het hieronder weten!

Intussen inpakstress of stress over de autoreis? Bekijk hier mijn handige inpaklijst en hier enkele tips voor reizen met kids.

Handtekening

 

 

2 gedachten over “10 activiteiten voor een tv-loze zomeravond”

 1. Lieve dochter, hierbij wat tips mbt mooie boeken die ik recent geleeen heb: isabelle Allende, de japanse minnaar/Terry Hayes “ik ben Pelgrim”/Paula Hawkins “het meisje in de trein”/ Tessa De Loo “de tweeling”…veel leesgenot. Ik heb ee op mijn kindle!

  Liked by 1 persoon

 2. Weer een leuke post Katrien! Ik heb je inpaklijst alvast gedownload voor ons eerste reisje met de kindjes. Een handige leidraad want inpakken voor 4 is toch iets anders dan inpakken voor 2. Bedankt!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s