DIY, Kids

Moederdagcadeautjes hoeven niet duur te zijn

<kids - Art work - mother's day - xcanvass - picture

Zondag is het weer zover: moederdag. En dus cadeautjestijd.
Geen nood! Een moederhand is rap gevuld. Moederdagcadeautjes moeten niet duur zijn (maar wel attent 😉 ).


Ik vind het altijd prachtig hoe al die juffen en meesters ieder jaar opnieuw hun creativiteit boven halen om ons, mama’s, te verrassen.

Dit jaar mag ik als het ware op mama-verwen-dag in Jules zijn kleuterklas. Massage, nageltjes, haar,… alles erop en eraan. Jules wil niets verklappen, maar trakteert Arnout en mij nu al elke avond op een massage. Dus vermoed ik dat ze al aan het oefenen zijn 🙂

Ook de vorige jaren werd ik door Jules zijn juffen verwend met een mooi schilderij op canvas van Jules (dat trouwens nog steeds aan de wandstang in onze keuken hangt) en een zelfgemaakt spiegeltje. En Jules die dat dan apetrots afgeeft…dat is goud waard.

Thuis word ik ook altijd verwend. De afgelopen jaren wist Arnout er telkens iets betekenisvol van te maken.

 

Hierbij 3 van mijn lievelingscadeaus en -momenten:

1. Jules zijn lief stemmetje voor altijd vereeuwigd

Arnout maakte een variant op de mixed tape: een mp3 muziekmix aan elkaar gepraat door Jules. Dus nu heb ik zijn schattige kinderstemmetje voor altijd op mp3. Het grappige is dat het gewoon mee staat in onze playlist en het dus af en toe opspringt  zonder dat ik het door heb. Ik hoor dan Jules zeggen ‘mama, ik zie je graag’.  Als ik dan terug zeg dat ik hem ook graag zie, dan zorgt dat voor heel verbaasde gezichten bij mijn huisgenoten.

 

2. Een bos versgeplukte veldbloemen

We waren op weekend met vrienden uit Antwerpen (die moederdag op 15 augustus vieren), dus dacht ik dat moederdag ongemerkt voorbij ging gaan. Maar Arnout plukte samen met Jules enkele veldbloemen, toevallig mijn lievelingsbloemen, en mijn dag was goed.

 

3. Lekker ontbijtje op bed

Een klassieker, maar met reden. Heerlijk om wakker te worden door het geluid van opgewonden stemmetjes en snelle voetjes en een deur die (onzacht) openvliegt, om dan koffie en versgeperst fruitsap te krijgen. Daar kan ik maar niet genoeg van krijgen. Ik kreeg daar ook nog een heel fijn armbandje bij van mijn favoriete juwelenwinkeltje ‘simple comme bonjour‘. Hun juweeltjes komen altijd in de mooiste pakjes (echte kunstwerkjes, bijna te mooi op uit te pakken) en zijn niet duur

 

Zelf heb ik ook een geweldige mama om te bedanken.

Mijn mama

Ze woont in Frankrijk en dus is het minder evident om moederdag te vieren.

Soms laat ik een lokale winkel een ruiker bloemen afleveren (via Fleurop).

Vorig jaar kreeg ze een late moederdagcadeau: we brachten begin juli een verrassingsbezoekje aan mijn ouders hun chambres d’hôtes. We hadden onder de naam van vrienden geboekt, zodat ze niets zouden vermoeden. En de verrassing was GROOT toen wij er stonden en niet de andere gasten die ze verwachtten. Ik moet nog altijd lachen als ik aan ons mama haar reactie denk.

Dit jaar, was mijn mama uitzonderlijk in België in april.  Dus schreven mijn broer en ik, voor moederdag, een echte brief met alle redenen waarom we haar graag zien en lazen die aan haar voor. Ze was echt aangedaan en was heel blij dat we niet hadden gewacht tot op haar begrafenis om al die mooie dingen te zeggen, zoals dat – spijtig genoeg – vaak het geval is.

 

Dus zo zie je maar, het moeten zeker niet altijd dure cadeaus zijn. Gewoon een kleine betekenisvolle attentie of een kwaliteitsmomentje, maakt vaak de gelukkigste mama!

 

Gelukkige moederkesdag mama(‘s)!

 

Handtekening

Een gedachte over “Moederdagcadeautjes hoeven niet duur te zijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s