Decoratie, DIY, Kids

Secret easterbunny

handpainted-eastereggs-and-jar - white chrysanthemumTerwijl mijn 2 mannen het huis uit zijn om verf te gaan kopen en een ladder op te halen, maak ik van de gelegenheid gebruik om wat paaseitjes te versieren. We vieren Pasen eigenlijk maar paasmaandag. Maar ik wil Jules zondag al verrassen met wat paaseitjes.Dus geen secret santa…maar een secret easterbunny.

For Easter I surprised my son with handpainted eastereggs. After I painted the (hard boiled) eggs white, I decorated them with washi tape and ribbon. Finally I drew some pink dots with a feltpen..

Paaseitjes verven…dat is een traditie die bij ons al lang meegaat. Toen mijn broer en ik nog klein waren, verfde ons mama nog paaseitjes voor ons. 10 jaar later, toen mijn zus haar kindjes kreeg, verfden mijn broer en ik op onze beurt paaseitjes voor onze neefjes. En ook al waren we toen 16 en 17 jaar… we amuseerden ons rot. We maakten er echte mannetjes van: piraten, smileyfaces, paashaasjes… de ene al wat meer geslaagd dan de andere.

En plots moest ik daaraan terugdenken. Want voor Jules hebben we dat eigenlijk nog niet gedaan. Wij vieren ieder jaar 2 maal Pasen : bij mijn schoonouders en bij mijn broer (samen met Jules zijn nichtjes). Want mijn broer heeft een grote tuin en samen met zijn nichtjes rapen is veel leuker dan alleen. Sinterklaas viert mijn broer op zijn beurt in ons huis, gezien zijn dochtertjes een beetje schrik hebben van zwarte piet en de sint. Super gezellig! Maar we hebben dus nog niet zelf voor een paasverrassing moeten zorgen.

Dit jaar zijn mijn schoonouders er niet op Pasen… en Jules denkt – heb ik gisteren ontdekt – dat de paashaas zondag hier dan langs komt. Dus zal secret easterbunny zorgen voor een kleine paasverrassing en een briefje dat de paashaas maandag bij zijn peter langsgaat.

Ik heb een tijdsslot van 2,5 uren. Meer dan ideeën genoeg in mijn hoofd: iets met washi tape, lint, verf of stift. En terwijl ik Lucie eten geef, check ik ook snel het internet. Pinterest wemelt van ideeën (kijk maar op mijn decoratie-bord). Ik heb wel maar 6 eitjes, waarvan er 1 kapot is gegaan bij het koken. Dus dat beperkt mij een beetje… Zo zie je maar weer: ‘haast en spoed is zelden goed ;-).

  1. Ik moest eerst de eitjes nog wit verven (veel praktischer zou geweest zijn dat ik voor witte eitjes had gekozen in de winkel…maar ik koos voor de verantwoorde, vrije uitloop -maar wel bruine – eieren).
  2. Ik zette ze in een eierdopje om te drogen. Na een halfuurtje, zette ik ze omgekeerd in het eierdopje en gaf de onderkant nog een tweede laag.
  3. En dan kon het versieren beginnen. Hiervoor gebruikte ik plaklint, washitape, stift en lijm en suikerbolletjes.

En dit is het resultaat.

Paaseitjes

De ene wat beter als de ander (ik moet echt eens oefenen op het tekenen 😉 ). En misschien wat vluchtig afgewerkt. Maar ik heb mij super geamuseerd en morgen zal de verrassing groot zijn.

Brief van de paashaas

PS: met dank aan Lucie om haar dutje – zeer uitzonderlijk – 2.5 uur te rekken ;-).

 

Advertenties

Een gedachte over “Secret easterbunny”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s